Grote drukte bij Lammetjesdag Schaapskooi; buurtbewoners luiden noodklok

buurtbewoners
Elk jaar op tweede paasdag is het Lammetjesdag bij de schaapskooi aan de Schapendrift. Ook dit jaar tijdens ‘Lente in de kooi’ komen veel bezoekers af op de activiteiten die georganiseerd zijn. Tot grote ergernis van de buurtbewoners, die soms niet eens meer bij hun eigen huis weg kunnen.

Ondanks de borden die aangeven dat wegen zijn afgesloten voor verkeer en het prachtige fietsweer, lopen alle wegen in de omgeving van de schaapskooi vol met auto’s. Buurtbewoners besloten actie te ondernemen om de overlast te beperken, maar dat had maar weinig effect. ‘We hebben helemaal niets tegen de schaapskooi, maar we balen goed van de verkeersoverlast. De schaapskooi plaatst dan wel borden, maar er worden geen handhavers of verkeersregelaars geregeld’, laat één van de bewoners weten. Een andere bewoner kan niet meer van ’t eigen erf af.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden

ADVERTENTIE

Lees ook
 1. Kim zegt

  Wat een onzin. Er stonden wel degelijk gewoon verkeersregelaars en er was geen enkele oprit van huizen in de buurt vol geparkeerd en alles was begaanbaar.. Ga dan lekker 1 keer per jaar zelf een dagje weg als je er zo’n last van hebt.

  1. Mike zegt

   Helemaal mee eens! Stelletje azijnzeikers daar in het buitengebied!

 2. Hans zegt

  Gezien de aandacht die de buurtbewoners inmiddels hebben gekregen, lijkt dit wel de enige plek in Haaksbergen waar te hard gereden en fout geparkeerd wordt.

  https://www.tubantia.nl/haaksbergen/spelen-op-straat-in-haaksbergen-tegen-bouwverkeer~ac1d56f2/

  Vooral jammer voor de kinderen met deze ouders.

Reacties zijn gesloten.