Gift voor Stichting Rolstoelvervoer Haaksbergen

rolstoelvervoer

Foto: Frederique van Egmond

Haaksbergen – Voorzitter Remi Remmelts van de Stichting Rolstoelvervoer Haaksbergen mocht uit handen van penningmeester Nel Eindhoven een cheque ontvangen van 1.250 euro.

De cheque is afkomstig van de Rommelmarkt Commissie van de Hervormde Gemeente in Haaksbergen. Elk jaar wordt de opbrengst van de rommelmarkt verdeeld tussen de kerkrentmeesters en een andere partij. In 2016 was de Stichting Rolstoelvervoer Haaksbergen de gelukkig ontvanger.

De Rommelmarkt Commissie heeft ook in 2016 hard gewerkt voor het verzamelen van goed te hergebruiken tweedehands spullen. In de laatste week van augustus bouwt een groep zeer gemotiveerde vrijwilligers tenten en kramen op in de tuin van de Hervormde kerk, al heet deze tegenwoordig de PKN kerk. Ook in de Richtershof worden zaken verkocht.

De heer Remmelts was zeer verheugd met de gift en vertelde in zijn dankwoord over het ontstaan van de stichting Rolstoelvervoer in Haaksbergen. Deze stichting maakt het wettelijk mogelijk om het Lokale Rode Kruis te laten beschikken over een eigen bus. Deze wordt niet alleen gebruikt voor vervoer van personen met een mobiliteitsprobleem, maar wordt breed ingezet voor hulpverlening bij evenementen in Haaksbergen en omgeving en kan door zijn aangepaste inrichting aangewend worden voor vervoer van materialen die benodigd zijn voor de hulpverlening of zelfs ook dienen als mobiele verzorgingsplek. Voor vervoer aanvragen kan men zich wenden tot Het Rode Kruis in Haaksbergen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!