Gezocht: nieuwe burgemeester voor Haaksbergen

Waarnemend burgemeester Gerrit Jan Kok van Haaksbergen heeft zijn taak er bijna opzitten. De Haaksbergse gemeenteraad is druk bezig met het opstellen van een profiel voor de nieuwe burgemeester. Daarvoor vraagt ze hulp van de inwoners en ondernemers van Haaksbergen.

Alle Haaksbergse huishoudens krijgen rond donderdag 20 september een briefkaart in de bus waarmee opgeroepen wordt om mee te denken over de nieuwe burgemeester. Door de kaart in te vullen kunnen de inwoners, ondernemers en organisaties hun wensen en ideeën kenbaar maken. Alle inzendingen worden meegenomen door de gemeenteraad, die het profiel moet opstellen. De briefkaarten kunnen tot dinsdag 2 oktober teruggestuurd worden.
Bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Plus Leussink in de Veldmaat, Het Meuken in Sint Isidorushoeve en De Trefkoel in Buurse liggen extra kaarten. Het is op die plekken ook mogelijk de kaart in te leveren.

De gemeenteraad stelt de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast tijdens de openbare raadsvergadering op woensdagavond 31 oktober. De Commissaris van de Koning, de heer Andries Heidema, is daarbij aanwezig. Van november tot en met maart vindt de sollicitatieprocedure plaats. In het voorjaar van 2019 hopen wij de nieuwe burgemeester te kunnen verwelkomen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden