Gevonden sleutel? Inleveren bij de gemeente!

sleutel

Bron: Screenshot Facebookgroep Weggeefhoek

Haaksbergen – Gevonden: autosleutel met sleutelhanger. Gevonden: sleutel. Regelmatig worden sleutels gevonden en de eigenaar gezocht op verschillende pagina’s op Facebook. Zo regelmatig dat het lijkt alsof er meer aan de hand is.

Is er meer aan de hand met de gevonden sleutels? Zitten er speciale apparaatjes ingestopt waarmee dieven weten waar de sleutels zijn en komen inbreken, wat geopperd wordt op Facebook? De politie waarschuwde in juli 2013 al voor deze ‘sleutelhanger-hoax’. In die periode kwamen mailberichten in omloop waarvan leek dat ze ondertekend waren door de politie of door de rechtbank in Den Bosch. In de mail werd gewaarschuwd voor sleutelhangers die uitgedeeld zouden worden bij tankstations. Onzin, volgens de politie.

Volgens een woordvoerder van de politie is ook geen inbraak bij een autohandelaar bekend, waarvan nu de sleutels plotseling her en der opduiken. Waarschijnlijk zijn er altijd veel sleutels verloren en gevonden en valt het nu met name op omdat men gebruik maakt van Facebook om de eigenaren te vinden. Onbeheerde voorwerpen op straat zijn echter wettelijk eigendom van de gemeente. Een op straat gevonden voorwerp (portemonnee, fiets, sleutel, bankpas) moet gemeld worden en indien gewenst afgeleverd worden bij het Loket Gevonden Voorwerpen van de gemeente. Dit ook omdat lang niet iedereen actief gebruik maakt van Facebook of in bepaalde groepen zit.

sleutel

Bron: Screenshot Facebookgroep Verkoophoekje

sleutel

Bron: Schermafdruk Facebookgroep Verkoophoekje

sleutel

Bron: Screenshot Faceboekgroep Weggeefhoekje

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!