Genomineerd als vrijwilligersgroep: VASH en de VASH-kampgroep

VASHHaaksbergen – De Vereniging Aangepast Sporten Haaksbergen is een klein beetje dubbelop genomineerd voor de groepsprijs van de vrijwilligersprijs. De vereniging die zich inzet om mensen met een beperking ook te kunnen laten sporten is genomineerd als volledige groep, maar de groep die elk jaar het kamp organiseert, is apart genomineerd.

De kampcommissie van de VASH organiseert jaarlijks twee themakampen voor kinderen en volwassenen met een beperking. Het maakt niet uit of dat lichamelijk of verstandelijk is en ook een combinatie van allebei is mogelijk. Naast de kampen zijn er tal van andere momenten waarbij de leden van de vereniging samenkomen.

 

Zo’n veertig zijn de drijvende kracht achter de vereniging, waar ongeveer 180 personen lid van zijn. De vrijwilligers vinden het leuk en vooral onverwacht dat ze genomineerd zijn voor de vrijwilligersprijs. Nynke Diepemaat is een van de vrijwilligers van de kampgroep en zwemt mee tijdens de wekelijkse zwemuurtjes in De Wilder: “We vinden het leuk dat iemand aan ons heeft gedacht en dat die ook nog eens vindt dat we een prijs verdienen.” Naast Diepemaat helpen ook Monique Belshof, Judith Steenkamp, Peter Scharrenborg en Gert Wilderink mee met het organiseren van de kampen.

“Het mooiste van vrijwilligerswerk doen bij de VASH is om te zien dat iedereen gelijk is. De blijde gezichten van de mensen die stralen tijdens een kamp of in het zwembad. Daar doe je het voor.”  Of de VASH of de kampgroep van de VASH uiteindelijk de vrijwilligersprijs mee naar huis mogen nemen zal duidelijk worden in Theater de Kappen. Burgemeester Hans Gerritsen reikt daar op zaterdag 13 december de prijzen uit.