Genoeg ijs in Haaksbergen, maar hoe is de kwaliteit?

kwaliteitHaaksbergen – De spanning stijgt bij IJSCH, dinsdagochtend vroeg werd 3,5 cm ijs gemeten aan de ene kant van de baan en 4,5 cm ijs aan de andere kant van de baan. Dat is genoeg voor een marathon.

Echter is de KNSB eerst langs in Noordlaren, waar ook 3,5 cm ijs gemeten werd. Uiteindelijk lijkt het dus te gaan om de kwaliteit van het ijs en mogelijk zelfs ook de te verwachten dooi die overdag nog roet in het eten kan gooien. Om 9.00 uur zal de KNSB in Haaksbergen het ijs gaan testen. Volgens diverse weerdeskundigen maakt Haaksbergen de meeste kans.

Uiterlijk om 10.00 uur zal bekend gemaakt worden of er daadwerkelijk een marathon op natuurijs verreden zal worden en waar die dan verreden zal worden. Is dat in Haaksbergen, dan wordt het een zeer drukke dag voor de vrijwilligers van IJSCH. Vanuit verschillende hoeken is echter al hulp aangeboden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.