Gemeente wijst aansprakelijkheid monstertruckdrama af

Gemeentehuis, aansprakelijkHaaksbergen – De gemeente Haaksbergen wil de aansprakelijkheid afwijzen voor het ongeluk met de monstertruck van afgelopen september. Drie mensen kwamen daarbij om het leven en veel mensen raakten gewond.

Dat blijkt uit het verweerschrift van de gemeente Haaksbergen aan de bezwaarcommissie die op 19 januari alle bezwaren tegen de vergunning van de stuntshow gaat behandelen. Volgens de advocaat van de gemeente zijn alle bezwaren die zijn ingediend niet ontvankelijk of ongegrond. In totaliteit zijn er acht bezwaren ingediend.

De gemeente Haaksbergen is van mening dat de bezwaarmakers geen procesgrond hebben, omdat het evenement al achter de rug is. Mocht de bezwaarcommissie alsnog beslissen dat de vergunning niet afgegeven had mogen worden, dan kan de gemeente alsnog aansprakelijk gesteld worden voor alle schade die geleden is.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.