Gemeente presenteert nieuw cultuurbeleid ‘Betekenisvolle verbanden’

Gemeente Haaksbergen zal tijdens het Cultuurcafé dat dinsdag 29 mei plaatsvindt het nieuwe cultuurbeleid voor de jaren 2018 tot 2021 presenteren. Het beleid heeft de naam ‘Betekenisvolle verbanden’ meegekregen.

Tijdens het café, dat plaatsvindt in Theater De Kappen, zal de gemeente, samen met de Stichting Haaksbergen Promotie met de aanwezigen in gesprek gaan over het thema ‘evenementen zetten Haaksbergen op de kaart!’ Het Cultuurcafé is onderdeel van De Week van de Amateurkunst, die zaterdag voor de derde keer startte. Cultuurmakelaar Eléon de Haas geeft een toelichting op het nieuwe gemeentelijke beleid en beleidsmedewerker Linda ten Thije Boonkkamp gaat in op de positionering van Haaksbergen door evenementen. Daarna is het toch echt de bedoeling dat de aanwezigen met elkaar gaan nadenken over de promotie van Haaksbergen door die evenementen.

Iedereen zal het eens zijn over het verbindende effect van evenementen, dat ze het straatbeeld verlevendigen, bijdragen aan de economische ontwikkeling en de gemeente op de kaart zetten. De bedoeling is om te kijken wat er nog beter kan op dat vlak. Kan er mogelijk samengewerkt worden, vernieuwd worden en gekeken worden naar wat er is en wat er nog moet komen. Uiteindelijk is het de bedoeling om betekenisvolle verbanden aan te gaan: samenwerken om de mooiste ideeën te realiseren.

Het Cultuurcafé is op dinsdag 29 mei in Theater De Kappen om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur kan men binnenlopen. Vooraf aanmelden bij de cultuurmakelaar is wenselijk. Mensen met vragen kunnen contact opnemen met cultuurmakelaar Eléon de Haas via (06) 23 04 01 69.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden