Gemeente lanceert nieuwbouwplan Vregelinkshoek

VregelinkshoekHaaksbergen – De gemeente Haaksbergen heeft grond in de verkoop voor het nieuwbouwplan Vregelinkshoek. Het gaat om drie kavels aan de Brammeloweg.

Het is de eerste keer dat in Haaksbergen in het buitengebied gebouwd kan worden. De Brammeloweg ligt net buiten de bebouwde kom aan de westkant van Haaksbergen, net ten zuiden van Sint Isidorushoeve. Wethouder van Vlaanderen: “Het is een ideaal gebied voor fietsers, wandelaars en ruiters. De drie kavels die de gemeente Haaksbergen nu te koop aanbiedt, bevinden zich ongeveer halverwege de Brammeloweg. Veel nieuwbouwmogelijkheden zijn er niet in het buitengebied, dus dit is een unieke kans voor fijnproevers.”

Van Vlaanderen beseft zich dat de kavels niet voor iedereen te koop zullen zijn: “Ze zijn groot, kosten dan ook het nodige en kennen een geweldige ligging in het landelijke buitengebied. Naast de drie kavels biedt dit ruim opgezette bouwplan plaats aan een heuse boomgaard van ongeveer 1.300 vierkante meter en ook de grond rondom het bouwplan – dan hebben we het over ruim twee hectare – is beschikbaar voor de verkoop. Ideaal voor wie ruimte nodig heeft om bijvoorbeeld paarden te laten grazen.”

Normaal gesproken mag je in het buitengebied van Haaksbergen niet alles zo maar bouwen, maar toch zou er veel mogelijk zijn in het nieuwe bouwplan. “Kopers hebben keuzevrijheid, zolang het ontwerp maar duidelijk herkenbare verwijzingen heeft naar de karakteristieke landelijke bebouwing van het buitengebied van Haaksbergen. In overleg is een heleboel mogelijk.”

Er zijn twee kavels beschikbaar van 1.000 vierkante meter, deze kavels kosten 280.000 euro. Daarnaast is een kavel van 1.464 vierkante meter beschikbaar voor 340.000 euro. Mensen die belangstelling hebben kunnen zich melden bij Sureyya Aksoy van de gemeente Haaksbergen. De toewijzing van bouwkavels vindt plaats op basis van de zogeheten gegadigdenlijst.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.