Gemeente in hoger beroep om omgevingsvergunning paardenfokkerij

paarden

Foto: WolfBlur

Het college van B&W stelde vrijdag hoger beroep in bij de Raad van State nadat de rechtbank in Zwolle een omgevingsvergunning vernietigde, zo meldt RTV Oost. De gemeente is van oordeel dat Stoeterij De Hanenberghoeve aan de Oude Enschedeseweg wel degelijk paarden mag fokken.

Eigenaar Johan Hilderink is al jaren in een juridische strijd verwikkeld met de gemeente en omwonenden voor het vestigen van zijn Stoeterij. Twee schuren en een stal worden al gebruikt, maar vooralsnog mogen er geen paarden gefokt worden, omdat het geen agrarische activiteit zou zijn. De gemeente heeft, naast het hoger beroep, voor de zekerheid ook een nieuw bestemmingsplan gemaakt waarin wel paarden gefokt mogen worden en op basis daarvan een nieuwe omgevingsvergunning verleend. Ook dat wordt aangevochten door omwonenden.

De Raad van State doet binnen twee maanden uitspraak. Dan zal duidelijk zijn of de nieuwe vergunning nodig is, of de huidige vergunning toch blijft staan.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad id=”14839″]