Geen winkels, geen supermarkt, maar een museum

museum

Bron: Screenshot Facebook, afbeelding van Jan te Wierik

Haaksbergen – Haaksbergenaar Peter Mense, voorheen eigenaar van platenzaak ‘Geen Idee’ is van mening dat er op de plek van het gat in de Markt een museum moet komen.

Iedereen in Haaksbergen heeft er een mening over. De een wil detailhandel, de ander wil heel graag een supermarkt, bij voorkeur de Lidl, maar Mense is heel erg duidelijk op Facebook. Er moet een museum komen met stukken van Jan te Wierik. Volgens Mense zou zoiets vergelijkbaar zijn met het Jopie Huisman museum in Workum. Op Facebook krijgt zijn idee al veel positieve reacties. Ook Ben Roerink, één van de partijen die graag het gat vol wil bouwen, is geïnteresseerd en vraagt hoe groot een museum dan zou moeten zijn.

Jan te Wierik werd in 1954 in Hengelo geboren, maar verhuisde al snel naar Haaksbergen. Hij was beeldhouder, illustrator, musicus, dichter, schrijver en kunstschilder, maar was de laatste jaren vooral bezig met schilderen vanwege zijn gezondheid. Hij overleed in augustus 2002 in Haaksbergen op 48-jarige leeftijd. Een aantal van zijn werken zijn terug te zien in het Haaksbergs straatbeeld, de bekendste daarvan is de fontein op de kruising van de Blankenburgerstraat met de Blankenburg en de Mr. Eenhuisstraat.

Binnen de huidige plannen voor het gat in de Markt zou een museum een mogelijkheid kunnen zijn. Overige positieve en negatieve reacties op de huidige plannen kunnen ingediend worden via het digitale meldpunt van de gemeente Haaksbergen. Dit kan tot maandag 14 november 9.00 uur. Alle binnengekomen reacties zullen worden meegewogen in de definitieve besluitvorming, in december zal de gemeenteraad zich over de plannen buigen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen App. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!