Geen huisdierenshow van Nut & Sport vanwege vogelgriep

huisdierenshowHaaksbergen – Het bestuur van kleindiervereniging Nut & Sport heeft de beslissing genomen om de jaarlijkse huisdierenshow in januari 2015 niet door te laten gaan. Dat laat het bestuur weten op de eigen website.

Naar verwachting zullen de beperkingen met betrekking tot het vervoeren en verzamelen van dieren tot eind 2014 van kracht zijn, maar het bestuur van de vereniging vindt het een te groot risico om zoveel dieren bij elkaar te brengen, zeker omdat er in Haaksbergen en omgeving veel bedrijven gevestigd zijn die gevoelig zijn voor de vogelgriep.

Voor de fokkers is het niet doorgaan van de tentoonstelling weer een tegenvaller, eerder ging ook de show ONETO niet door vanwege de vogelgriep. Het is de eerste keer dat een show in Haaksbergen wordt afgelast vanwege de vogelgriep.

Op het moment dat de show door zou gaan en er zou een nieuwe uitbraak van de vogelgriep komen, dan moeten de dieren in de sporthal blijven. Behalve dat dat voor de dieren niet prettig is, is de huurprijs van de hal ook niet op te brengen door de vereniging. Het bestuur vond het moeilijk om de beslissing te nemen de show niet door te laten gaan, maar heeft de beslissing genomen in algemeen belang.