Geen extra campingplaatsen bij Landschapscamping Het Wargerink in Buurse

landschapscamping BuurseHaaksbergen – Het college van B&W heeft besloten haar voorstel voor een uitbreiding van de landschapscamping aan de Wargerinksweg in Buurse terug te trekken. Dat zei wethouder Peter van Vlaanderen tijdens de behandeling van de stukken in de commissievergadering Ruimte en Milieu.

Het voorstel werd door het college van B&W geformuleerd na een principeverzoek van de eigenaar van de camping. De camping wil graag uitbreiden met vijftien kampeerplaatsen naar vijfentwintig plaatsen en wilde een nieuw toiletgebouw bouwen.

Vier van van omwonenden hebben echter hun bezwaren bekend gemaakt tegen het uitbreiden van de camping, waarop Van Vlaanderen het plan terug trok: “We kunnen elkaar gewoon tijd besparen als u mij de gelegenheid geeft om dit voorstel terug te trekken. Ik kan u ook zeggen dat ik verrast ben door de insprekers. Ik heb niet begrepen dat er zoveel mensen problemen mee hadden, dat is mij anders uitgelegd. Ik denk dat u dit voorlopig niet meer terugziet.” De vergadering stemde in met het terugtrekken van het voorstel.