Geen drempels maar 3D-zebrapaden op Eibergsestraat

De zebrapaden op de Eibergsestraat zijn aangelegd, maar zien er anders uit dan de ouderwetse oversteekplaatsen. Op de Eibergsestraat zijn 3D-zebrapaden aangelegd om zo de verkeersveiligheid te verhogen.

Als je stil staat en kijkt, zien de oversteekplaatsen er maar raar uit. Maar vanuit de auto tijdens het rijden lijkt het alsof het zebrapad hoger ligt dan de straat. Gezichtsbedrog, want er is geen drempel aangebracht bij de zebrapaden. De gemeente Haaksbergen heeft gekozen voor de 3D-zebrapaden om verschillende redenen, zo laat woordvoerder Arjen Maat weten: ‘Drempels leggen we liever niet aan, want dat is voor de busroute daar minder prettig en het is ook een duurde oplossing.’

Ook de verkeersveiligheid is een reden voor het kiezen voor de 3D-variant van de zebrapaden. Het gebruik van deze zebrapaden zou meehelpen om de aandacht van het gemotoriseerd verkeer te prikkelen en dat zou bestuurders kunnen helpen beter op de rijsnelheid te letten.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden