Gedeelte centrum Haaksbergen last van stroomstoring

stroomstoringHaaksbergen – Een groot aantal woningen en winkels in het centrum hebben sinds 15.00 uur te maken met een stroomstoring.

Er zijn meldingen binnengekomen vanuit de Vincentstraat, Werfheegde, Ds. van Kriekenstraat, De Boerenmaat en de Wagnerstraat. Ook de Lansinkstraat en de Spoorstraat zitten gedeeltelijk zonder stroom. Veel van de bewoners van de getroffen straten voegden zich in het dorp “omdat we thuis geen stroom hebben”. Bij slechts een aantal winkels aan de Spoorstraat waar sprake is van de stroomstoring, is het nog mogelijk aankopen te doen, de meeste ondernemers hebben de deuren gesloten.

Dat in Haaksbergen men wel degelijk naar elkaar omkijkt, blijkt uit het feit dat electronicawinkel Expert, met een oranje verlengsnoer, stroom mocht aftappen bij buurman Blokker, om zo de luiken naar beneden te kunnen doen. Vanwege veiligheidsmaatregelen mag de winkel enkel sluiten als die luiken inderdaad dicht zijn. Boekwinkel Boek & Bureau is erg blij met de nabijheid van geldautomaten van ABN Amro en Rabobank, omdat er vanwege de stroomstoring niet gepind kan worden in de winkel.

Netbeheerder Enexis is op de hoogte van de storing en is aan het werk om de storing op te lossen. Rond 17.30 uur kwamen de eerste meldingen binnen van mensen die weer stroom hadden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!