Fotogroep sluit biënnale af met expositie Koperaatsie

Koperaatsie
Haaksbergen – Fotogroep Haaksbergen sluit haar feestjaar in verband met haar veertigjarig bestaan af met expositie Koperaatsie in het CLV-gebouw.

Het gemeentelijk monument, dat eigendom is van woningcorporatie Domijn, was in vroeger tijden een druk bezocht gebouw. Inmiddels is het gebouw van de voormalige Coöperatieve Landbouwvereeniging aan de buitenkant gerenoveerd. Binnen is nu het werk te zien van de leden van de Fotogroep.

Het inrichten van het gebouw bleek nog een hele klus te zien, omdat er geen elektra aanwezig was. Tijdens de opening werd daarvoor Elektro Breukers bedankt, die ervoor zorgde dat er voldoende lampen en kabels waren om de expositie goed te verlichten.

De expositie zelf werd geopend door Jan Salverda, algemeen directeur van Domijn en zelf ook woonachtig in Haaksbergen. Zowel oud-voorzitter Herman Nijhuis als huidige voorzitter Ben Lensink namen de gelegenheid om de bijna honderd aanwezigen te bedanken voor hun komst.

Koperaatsie is de afsluitende expositie van een druk jaar voor de Fotogroep. Na een jubileumboek met honderd prachtige foto’s over Haaksbergen, kwam een buitenexpositie van zes kilometer lengte door het Scholtenhagenpark, de omgeving van de watermolen en waterpark Het Lankheet.

De 24 leden van de fotogroep hadden geen vastgesteld thema voor de expositie en in tegenstelling tot veel andere exposities zijn ook de formaten en de materialen vrijgelaten. Zo zijn er niet enkel foto’s van papier aan de muur, maar zijn ze ook gedrukt op stof, metaal, hout en glas.

De expositie in het CLV-gebouw is tot en met 14 december op vrijdagen, zaterdagen en zondagen te zien van 13.00 tot 16.30 uur. Alleen op 15 en 16 november is het mogelijk om, in kleine groepjes, daadwerkelijk de silotoren te beklimmen om vanaf het panoramadak Haaksbergen te bekijken.