Experts Mario D. spreken zijn verklaring tegen

De experts die door Mario D. zijn gevraagd om tijdens het hoger beroep te komen verklaren over de gebeurtenissen rondom het ongeval met de monstertruck in september 2014 spreken de verklaring van D. tegen. Volgens de twee deskundigen is het gas niet blijven hangen toen de bestuurder op de mensen inreed, zo meldt RTV Oost.

Waar D. ‘1000 % zeker weet’ dat hij remde toen het ongeval gebeurde en er dus technisch iets mis moest zijn met de truck, stelt één van de deskundigen dat het gas niet is blijven hangen: ‘dat kan niet in dit geval, het gas kan alleen blijven hangen bij hogere toerentallen, dus als je harder rijdt dan 45 km/u. Daar was absoluut geen sprake van.’

Volgens de bestuurder van de monstertruck deden beide achterwielen het niet toen hij inreed op de toeschouwers van de stunt. Maar ook dat spreken de deskundigen tegen: ‘Als je merkt dat de achterwielen niet functioneren, druk je op de noodknop en sta je binnen vijf meter stil.’ D. zou op de noodknop gedrukt hebben, maar de truck zou niet gereageerd hebben op het indrukken van de knop.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]