Einde verhaal voor huurders Bommelas

Zeventig jaar werd het onderhoud van het loshoes De Bommelas door de families Horst en Meijer gedaan. De families waren sinds de jaren 40 betrokken bij het monument. Nu heeft eigenaar Natuurmonumenten de huur opgezegd.

Volgens Freek Horst, een nazaat van één van de oorspronkelijke huurders is Natuurmonumenten van plan om er trouwpartijen en andere commerciële activiteiten te laten plaatsvinden. Woordvoerder Alje Zandt van Natuurmonumenten laat aan RTV Oost weten dat de organisatie nog niet precies weet wat ze met het huisje gaan doen: ‘Als het wordt aangepast, gebeurt dat met respect voor het verleden. Sterker, het is een Rijksmonument en we willen het nu zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat herstellen. En willen dat niet alleen deze twee families, maar veel meer mensen ervan kunnen genieten.’

Horst laat op Facebook weten dat er jaarlijks honderden bezoekers naar het huis komen kijken en dat het niet alleen van ‘deze twee families’ was. Zij wordt bijgevallen door veel mensen die reageren op haar relaas. ‘Schandalig’, noemen veel mensen het.

Bommelas

Schermafbeelding: Facebook

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden