Einde BIZ, ook einde aan activiteiten in centrum?

BIZ

Foto: Nico Asbroek

Haaksbergen – Haaksbergse ondernemers binnen de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) hebben woensdag per stemming laten weten niet langer verder te willen met de BIZ. De pilot van vijf jaar kreeg niet voldoende voorstanders om verlengd te worden.

Onderdeel van de BIZ was onder andere de Stichting Centrummanagement Haaksbergen. De stichting zette zich in om evenementen en activiteiten in het centrum te organiseren. Zo zijn de Meimarkt, de WinterWonderWereld, de verschillende kermissen, de kunstmarkt, de Doedagen, de activiteiten op Koningsdag en nog veel meer onderdelen georganiseerd door SCH. Ook de verlichting en het straatmeubilair zoals bankjes en plantenbakken werd geregeld door de ondernemers zelf. Daarvoor betaalden de ondernemers jaarlijks een bedrag. Dit varieerde van ruim 400 euro tot ruim 1300 euro.

Woensdagochtend werden in het gemeentehuis de stemmen geteld over het al dan niet doorgaan van de BIZ. Voorzitter van de SCH Han Brunnekreeft geeft aan dat er niet voldoende mensen hebben gestemd voor het blijven van de BIZ: “Er waren 69 voorstanders nodig om door te gaan met de BIZ, uiteindelijk bleven er 55 ondernemers uit het centrum daar achter te staan. Er zijn 49 tegenstanders.”

De evenementen die nog voor dit jaar gepland staan zullen nog door de SCH uitgevoerd worden, maar daarna houdt het op. Op een later tijdstip zal er nog gesproken worden hoe het nu verder moet, om ook te voorkomen dat kennis verloren gaat. “Centrummanager Piet Hoogers is vanavond nog aanwezig bij een bijeenkomst waar veiligheid bij evenementen besproken wordt”, geeft Brunnekreeft aan.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!