Einde aan 27 jaar Saalmerink RTV

Saalmerink RTVHaaksbergen – Met het schenken van een bedrag van 3.000 euro aan de Stichting Vrienden van het Saalmerink heeft de vrijwilligersgroep Saalmerink RTV afscheid genomen van haar werkzaamheden.

De vrijwilligersgroep begon 27 jaar geleden met het maken van radio en televisie-uitzendingen in Woon- en zorgcentrum Het Saalmerink. Speciale uitzendingen rond de sinterklaasviering met veel grappen en grollen, het vastleggen van uitjes van de bewoners, maar ook live-uitzendingen waarbij bewoners thuis opgezocht werden, bijna alles was mogelijk.

Vrijwilliger Ans Mars haalt in haar speech een en ander aan: “De man van het eerste uur, Johan Pieper, is ons begin 2013 ontvallen. Zonder iemand tekort te doen kan gesteld worden dat Johan binnen de groep de spin in het web was, alle ins en outs van de radio- en tv-groep kende en naar buiten toe het gezicht van onze groep was. Het gemis was dan ook uiterst voelbaar. We hebben geprobeerd een doorstart te maken, maar moesten door allerlei tegenvallers uiteindelijk de handdoek in de ring gooien.”

Het archiefmateriaal dat door de jaren heen opgebouwd is, is geschonken aan de Historische Kring Haaksbergen, zodat het beschikbaar blijft, omdat veel bewoners genoten van het materiaal. De vrijwilligersgroep Saalmerink RTV, bestaande uit Thom Geerdink, Ans Mars, Leo Veldhuis en Martin Zwanniken schonk een bedrag van 3.000 euro om te besteden aan de bewoners van Het Saalmerink.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.