Eerste natuurijsmarathon toch nog naar Haaksbergen

natuurijsmarathonHet bestuur van IJSCH had helemaal niet meer verwacht dat het nog zou gebeuren, maar toch is het waar: de eerste natuurijsmarathon wordt dit jaar, net zoals in 2016, in Haaksbergen verreden. Tientallen marathonschaatsers zullen zich woensdagavond in Haaksbergen melden voor de eerste natuurijsmarathon.

Competitieleider Willem Hut arriveerde rond de klok van 10 uur op de ijsbaan in Haaksbergen om vervolgens een rondje te lopen op het ijs. Het ijs bleek in Haaksbergen dik genoeg te zijn. Toen was het alsnog afwachten, want Hut moest nog door naar Arnhem om daar te baan te controleren. Vanuit Arnhem kwam vervolgens, via de media, het verlossende antwoord: de eerste marathon is in Haaksbergen. In Arnhem wordt op donderdag de tweede marathon gereden, de kwaliteit van het ijs was goed genoeg om die beslissing te nemen. Veenoord en Noordlaren konden de baan nog niet laten keuren, maar mogelijk kan daar ook nog een derde en vierde marathon verreden worden.

Olympische rijders
Olympisch medaillewinnaar Jorrit Bergsma liet vrij snel weten dat ook hij naar Haaksbergen komt voor de marathon. Irene Schouten, die twee jaar geleden in Haaksbergen de marathon won, liet tijdens de Olympische Spelen al weten dat ze graag nog een marathon op natuurijs zou rijden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]