Ondanks handhaving vuurwerk eerste bushokje gesneuveld

bushokjeHaaksbergen – Ondanks dat door de gemeente Haaksbergen drie extra handhavers zijn ingezet om het vuurwerkoverlast te beperken, zijn op de eerste dag dat het vuurwerk gekocht mag worden, al diverse meldingen van overlast binnengekomen bij het meldpunt en is er een bushokje gesneuveld.

Het Meldpunt Vuurwerkoverlast is sinds de jaarwisseling van 2012/2013 in gebruik voor het melden van vuurwerkoverlast. Ook vorig jaar werd dit gedaan. Toen werd er voor 29 december 32 keer melding gemaakt van overlast. Dit jaar ligt dat cijfer lager, er zijn nu pas 21 meldingen gedaan.

Een bushokje aan de Richterstraat in Haaksbergen is het doelwit geworden van vernielingen, volgens medewerkers van de gemeente Haaksbergen is het bushokje slachtoffer geworden van zwaar vuurwerk. Twee van de ruiten zijn gesneuveld. Het bushokje is eigendom van Regio Twente. Helaas was Regio Twente niet bereikbaar voor commentaar.

 

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.