Dranghekken voortaan zelf ophalen, of betalen

Foto: Frederique van Egmond

Gemeentehuis, dranghekkenHaaksbergen – In het kader van de bezuinigingen heeft de gemeente Haaksbergen besloten materiaal niet meer gratis te vervoeren en op te bouwen. Dit gaat met name om dranghekken, vuilcontainers en podiumdelen.

Voorheen was het zo dat bij het organiseren van een evenement, de gemeente de benodigde spullen kwam brengen. Ook waren er organisaties die zelf de spullen ophaalden. De kosten die daarvoor gemaakt werden, kwamen bij de gemeente op het bordje. Het college van B&W is van mening dat dat niet langer kan.

In principe moet elke organisatie nu zelf de benodigde spullen ophalen. Lukt dat niet, dan zal een vergoeding betaald moeten worden. Wethouder Annette Nijhuis: “De verschillende behandeling van evenementen, zoals die er tot nu toe soms was, wordt hiermee opgeheven. We vinden dat iedereen in Haaksbergen dezelfde behandeling moet krijgen.”

De tribuneonderdelen die de gemeente nog in bezit heeft, worden door de gemeente zelf niet meer gebruikt en de gemeente wil er dan ook graag van af. De gemeente hoopt een organisatie te vinden die de delen wil overnemen en die ze desondanks toch nog uit wil lenen aan andere partijen.

Lees ook

Reacties zijn gesloten.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Michorius
Schmitz
adverteren