De Veldmaat laat heel Haaksbergen bruisen

Drie dagen feest in de Veldmaat onder de naam De Veldmaat Bruist. Maar het zijn niet alleen de inwoners van de wijk die feesten, de activiteiten en feestavonden zijn voor alle belangstellenden, ook als ze niet in de Veldmaat wonen.

Waar het ooit als buurtfeest begon is er nu duidelijk gekozen voor een feest voor heel Haaksbergen, geeft Pim Vaanhold aan. Hij is één van de organisatoren van het driedaagse feest. Lang was het niet duidelijk wie nou precies welkom was, maar er is nu voor gekozen om duidelijk naar buiten uit te dragen dat het feest voor iedereen is. Het terrein van fietscrossvereniging DVO is waar het meeste te doen is, al wordt ook ook uitgeweken naar de Geukerdijk voor de rommelmarkt.

Open podium

Naast de feesttent is er dit jaar ook een open podium, dat in het geval van regen overdekt kan worden. De beslissing is genomen door de organisatie omdat veel van de feestgangers buiten blijven staan. Vanwege het koude weer waarschuwt de organisatie de bezoekers wel alvast om warme kleding aan te trekken: ‘Het terrein mag dan warmte en gezelligheid uitstralen, maar helaas houdt dit ons niet letterlijk warm. Wij raden jullie daarom aan om iets warms aan te trekken/mee te nemen’.

Vrijdag

Op vrijdagmiddag wordt er als vanouds afgetrapt met een gezellige middag voor ouderen van 13.30 uur tot 17.00 uur. In de avond knallen de hits uit de jaren ’70, ’80 en ’90 uit de boxen op het feestterrein. In de avond bedraagt de entree 5 euro.

Zaterdag

Je rommel kwijtraken of juist wat moois scoren voor in huis. De rommelmarkt begint om 10.00 uur in de ochtend en om 13.00 uur worden daar de overgebleven spulletjes weer ingepakt. De kinderworkshops, waaronder boogschieten en tafeltennissen beginnen om 11.00 uur. In de middag begint de kinderzeskamp om 13.00 uur. Na 17.00 uur zal daar duidelijk zijn welke groep kinderen dit jaar met de winst naar huis gaat. Het nieuwe beachvolleybaltoernooi voor volwassenen begint om 16.00 uur en vanaf 20.00 uur zijn het de dj’s van SLAM FM on tour die een feestje gaan bouwen. Entree voor de feestavond is 5 euro.

Zondag

De winnaars van de zeskamp voor volwassenen die zondag om 11.30 uur begint, gaan naar de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Een mooie prijs om voor te strijden tijdens de verschillende opdrachten die de groepen moeten uitvoeren. De feestavond op zondag begint al vroeg, vanaf 17.00 uur is de tent open. Om 20.00 uur wordt het weekend afgesloten.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden