College doet gemeenteraad voorstel herinrichting bibliotheek

herinrichting

Foto: Beeldscherp Media

Het college van B&W heeft een voorstel gemaakt voor de gemeenteraad vanwege de herinrichting van de bibliotheek. Tijdens de vorige commissievergadering van Cultuur & Milieu gaf Ans Mebelder een presentatie over hoe het Kulturhus, met de bibliotheek op de nieuwe plek, eruit zal gaan zien.

Het nieuwe Kulturhus voldoet aan diverse maatschappelijke doelen voor de inwoners van Haaksbergen. Theater en bibliotheek bevinden zich onder één dak en daardoor kan het Kulturhus met veel minder subsidie toe. Voor de nieuwe inrichting en inventaris van de bibliotheek stelt het college de gemeenteraad voor een lening van maximaal 350.000 euro te verstrekken. De lening moet, op aanraden van de gemeenteraad, binnen vijftien jaar terug betaald worden en er wordt een geringe rente betaald. Een gedeelte van de terugbetaling zal door het Kulturhus zelf geregeld moeten worden, voor een ander gedeelte wordt de subsidie aan het Kulturhus verhoogd. In februari neemt de gemeenteraad een besluit over het voorstel.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad id=”17507″]