Collecte Cystic Fibrosis levert ruim 6.000 euro op

Cystic FibrosisHaaksbergen – De collecte voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, die gehouden werd in de week van 24 tot en met 29 oktober, heeft in Haaksbergen maar liefst € 6.163,78 opgebracht.

De NCFS kan dit geld goed gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek naar een kwalitatief beter en langer leven voor mensen met Cycstic Fibrosis oftewel taaislijmziekte. Eerder onderzoek heeft zijn vruchten al afgeworpen: de laatste twintig jaar is de levensverwachting van mensen met CF verdubbeld naar een gemiddelde van veertig jaar.

Mede dankzij de bijdragen uit Haaksbergen kan dit onderzoek voortgezet worden, waardoor de levensverwachting nog verder kan stijgen. Collectant gemist, maar toch bijdragen? Eenmalig geld doneren kan door een sms te sturen naar 4333 met daarin de tekst CF. Er wordt dan € 2,- gedoneerd. Geld overmaken kan op rekeningnummer NL41ABNA0472459856 ten name van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting in Baarn.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!