Coalitie wil niet verder met Van Vlaanderen

coalitie

Foto: Pien

Haaksbergen – Net als de meerderheid van mede-coalitiepartij Leefbaar Haaksbergen steunen de fracties van D66 en PvdA ook nog steeds het college.

Fractievoorzitter Harry Belshof laat weten dat de bestuursstijl van wethouder Peter van Vlaanderen ervoor gezorgd heeft dat de dynamiek en de chemie in het college weg is en dat dat niet in het belang van Haaksbergen is: “De afgelopen jaren zijn er door het college veel resultaten bereikt. D66 wil het coalitieprogramma blijven uitvoeren met daadkrachtige en verbindende wethouders. We zijn tot het inzicht gekomen dat dit met wethouder van Vlaanderen niet langer mogelijk is.”

De PvdA is niet verrast dat er een bestuurscrisis ontstaan is, geeft fractievoorzitter Wim Oltwater aan: “Natuurlijk zijn wij niet verrast als coalitiepartij. We hebben de afgelopen periode behoorlijk wat overleg gehad hierover en zijn tot de conclusie gekomen dat er een onwerkbare situatie is ontstaan. Daar is het dossier waar het nu overgaat een onderdeel van geweest, de druppel die de emmer deed overlopen. De drie dames zagen het niet meer zitten om op deze manier verder te gaan. Peter van Vlaanderen blokkeerde door solistisch handelen een goede voortgang in de Haaksbergse politiek. Natuurlijk hadden we dit niet verwacht toen we aan de collegeperiode begonnen. Je vertrouwt elkaar en denkt dat het goed komt. Ik moet ook zeggen, Peter van Vlaanderen heeft moeilijke zaken op zijn bordje gehad en heeft dat, op zijn manier, goed aangepakt. Maar het was niet mogelijk om langer zo door te gaan. Met name het laatste half jaar, functioneerde het niet meer.”

Eerder liet Keath Alkoutobi van Leefbaar Haaksbergen al weten dat de meerderheid van zijn partij achter de coalitie staat.

Interesse in deze beelden? Mail of bel naar (06) 36 55 79 36.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!