Chinooks landen voor oefening in Haaksbergen

Chinooks

Foto: Defensie Helikopter Commando

Twee Chinooks van de Koninklijke Luchtmacht zijn gisteren in Haaksbergen geland voor een oefening. De oefening werd kort van te voren aangekondigd en het gedeelte in Haaksbergen duurde niet langer dan een paar minuten.

De oefening werd onder andere bij via Twitter aangekondigd. Daar werd het gemeld dat het om een zogenoemde buitenlanding ging. Een buitenlanding is een landing op een terrein of in een gebied dat niet standaard wordt aangevlogen. De helikopters landden uiteindelijk in de omgeving van de watermolen. Een van de buurtbewoners zag het allemaal gebeuren en filmde de helikopters.

Volgens een woordvoerder van Defensie Helikopter Commando Koninklijke Luchtmacht is de oefening goed gegaan en heeft de crew alle onderdelen van de training kunnen uitvoeren. Na het landen van de helikopters werden de systemen gecheckt en kon aan de voorbereiding begonnen worden om te vertrekken, wat enige tijd later gebeurde. Er wordt op verschillende terreinen geoefend zodat de crew van een helikopter gewend raakt aan het landen en opstijgen uit niet standaard omstandigheden. Dit soort trainingen worden zowel overdag als ’s nachts, in het donker, uitgevoerd. De Chinooks worden met name gebruikt voor het snel vervoeren van grondtroepen, materieel, wapens, proviand en andere voorraden naar het slagveld. Het toestel staat met name bekend om de tandemrotor, waar de ‘gewone’ helikopter maar één rotor heeft.


Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]