Caritas helpt mensen in de knel

Haaksbergen – Mensen met financiële problemen vragen kerken steeds vaker om hulp. Dat blijkt uit onderzoek van Kerk in Actie. In Haaksbergen is het de Parochiële Caritas Instelling die klaar staat voor deze mensen.

In de meeste gevallen gaat het om broodnood en noodhulp om te voorkomen dat gas, water en licht worden afgesloten of dat mensen uit hun huis worden gezet. De overheid biedt onvoldoende garanties op het voorkomen van armoede. In Nederland werd in 2015 50.000 keer verzocht om hulp.

Ook in Haaksbergen is sprake van stille armoede en zijn er schrijnende situaties. In die gevallen zorgt PCI met behulp van een maatschappelijk werker dat alles in het werk gesteld wordt om te helpen. Die hulp is zeer divers, van immateriële hulp tot financiële ondersteuning. Om het werk van PCI mogelijk te laten blijven, zal op 29 en 30 oktober gecollecteerd worden bij alle vieringen in de St. Franciscus van Assisi-parochie.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store.