Buurtbus Haaksbergen – Eibergen groot succes

Eibergen

Bron: Buurtbus Eibergen-Rekken-Haaksbergen

Haaksbergen – De buurtbus tussen Eibergen en Haaksbergen via Rekken, is een groot succes. Lijn 199 heeft minder dan een jaar na de start van de lijnbus zelfs haar tienduizendste bezoeker mogen verwelkomen en inmiddels stijgt het bezoekersaantal naar 15.000, dat aantal is veel hoger dan verwacht.

Vervoerder Arriva heeft bij de oprichting van de buurtbus, op 16 december 2013, een norm vastgesteld van 300 bezoekers per maand. Gemiddeld trekt de bus vandaag de dag meer dan 900 reizigers per maand: “Dat is ver boven de gestelde norm en als we dit volhouden wordt daarmee het bestaansrecht bewezen”, aldus het vervoersbedrijf. De penningmeester, Richard Schepers, noemt het via Twitter zelfs “een enorm succes”.

De buurtbus rijdt vanaf verzorgingshuis ‘De Meergaarden’ in Eibergen, via het dorp Rekken, langs de Duitse grens, naar het busstation in Haaksbergen. De lijn trekt daardoor vooral ouderen en jongeren die vanuit Rekken naar school gaan.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.