Buurtbewoners houden rondsluipende man aan

Politie Haaksbergen kreeg zaterdagmiddag melding vanwege een man die achter het huis betrapt was door een bewoonster. De vrouw volgde de man en toen de politie arriveerde was de man inmiddels staande gehouden door de vrouw en te hulp geschoten buurtbewoners.

De man zat gehurkt op de grond en de buurtbewoners stonden in een kringetje om de man heen. Toen de politie de man om zijn naam vroeg, gaf de man een valse identiteit op. Hij had een rugzak en een schroevendraaier bij zich, maar geen spullen van waarde. Omdat de man zich niet kon legitimeren, een valse naam opgaf en inbrekerswerktuig bij zich had, werd de man aangehouden. Onderweg naar het arrestantencentrum in Borne gaf de man zijn ware identiteit op. Hij bleek een strafblad te hebben en nog een gevangenisstraf van 39 dagen open staan.

De man was betrapt door de vrouw die hem achtervolgde over de Smitterijweg, Leemdijk, Wottelweg, Zoomweg en Oude Enschedeseweg. De man liep achter woningen en kijk bij de woningen naar binnen. Tijdens de achtervolging nam de vrouw contact op met de politie. Toen de man opnieuw de Smitterijweg opliep waren daar meerdere buren buiten, waardoor deze samen met de vrouw de man staande hielden. Bij de politie zijn nog geen meldingen van inbraken gedaan in deze omgeving.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden