Busreiziger gered: lijn 53 uitgebreid naar Eibergen

Reizigers die van en naar Eibergen moeten met de bus kunnen opgelucht ademhalen. Volgens wethouder Jan-Herman Scholten van Haaksbergen wordt gekeken naar een oplossing om de rechtstreekse verbinding te laten bestaan. De verbinding zou bestaan uit een uitbreiding van de huidige lijn 53 van Keolis.

Buslijn 53 rijdt op dit moment tussen Hengelo en Haaksbergen, maar zou doorgetrokken worden naar Eibergen om die verbinding goed te houden. De reizigers van en naar de Achterhoek kunnen op die manier via lijn 53 en de huidige lijn 62 in Twente komen.

Akkoord

De wethouder is in het overleg over de vervoersplannen akkoord gegaan met de voorgestelde wijziging voor de buslijnen 73 en 74. ‘Maar wel met een mits. Er moet een rechtstreekse verbinding tussen Haaksbergen en de Achterhoek blijven. Daar wordt nu ook op ingezet. Je kunt niet tegenhouden dat gebruik gemaakt gaat worden van de nieuwe N18 om zo tijdwinst te behalen voor de reizigers die Haaksbergen niet aan hoeven te doen, maar de bereikbaarheid van Haaksbergen is wel belangrijk.’

2019 en verder

De uitbreiding van buslijn 53 is nog niet helemaal rond, de provincies moeten nog akkoord gaan met de wijzigingen. Volgens Scholten is dat een kwestie van tijd. Omdat ook nog niet bekend is hoe één en ander zal gaan lopen na de afwaardering van de oude N18, houdt hij een slag om de arm: ‘de komende tijd zal ik de vervoersplannen in de gaten houden en kijken of alles naar behoren loopt. Ook de vervoersplannen voor 2020 die volgend jaar gepresenteerd zullen worden, zullen mijn aandacht krijgen.’

Politiek

Met de nieuwe plannen zal er veel onrust in Haaksbergen en Eibergen verdwijnen. Die onrust zorgde voor veel vragen vanuit de politieke partijen richten het college en een unaniem gedragen motie aan het toenmalige college van B&W van Haaksbergen. Ook het college van Berkelland werd door de gemeenteraad daar opgeroepen om de rechtstreekse buslijnen te behouden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden