Buslijnen 73 en 74 verdwijnen uit Haaksbergen

Arriva buslijnen 73 en 74 van Winterswijk en Doetinchem naar Enschede rijden vanaf december niet meer door Haaksbergen. Dit staat in het vervoersplan van Arriva voor de Achterhoek in 2018. Door het dorp over te slaan wordt een tijdwinst van tien minuten behaald.

Het ROCOV Gelderland, de reizigersorganisatie die advies geeft over vervoersplannen, heeft de wijzigingen goedgekeurd. Volgens Annette Nijhuis, wethouder mobiliteit, zullen de wijzigingen op zijn vroegst in december ingaan. Maar, in het vervoersplan van Arriva staat dat dit vanaf de opening van de nieuwe N18 zal zijn. Dat plan was te ambitieus volgens Nijhuis. Er moeten nog definitieve plannen gemaakt worden over wanneer de wijzigingen ingaan. Dan komt ook komt de bereikbaarheid van Haaksbergen ter sprake. Arriva zelf zegt dat de bussen inderdaad tot eind dit jaar door Haaksbergen blijven rijden.

Voor Haaksbergen zou het verdwijnen van bus 73 en 74 betekenen dat het nog maar twee keer per uur mogelijk is om vanuit Haaksbergen naar Enschede en andersom te gaan. Nu is dit op werkdagen vier keer per uur. Nijhuis zegt dat bij het verdwijnen van buslijnen 73 en 74 uit Haaksbergen, lijn 62 (van Borculo naar Enschede, uitgevoerd door Keolis) in frequentie verhoogd zal worden. “In elk geval tijdens de spits”, zegt wethouder Nijhuis. Zowel Keolis als Arriva kunnen dit nog niet bevestigen, omdat de provincies Gelderland en Overijssel hier nog een besluit over moeten nemen. Mocht dit plan doorgaan, dan zou dat betekenen dat er voor reizigers uit Haaksbergen weinig verandert.

Buslijnen 73 en 74 rijden vanaf december dus niet meer door Haaksbergen, maar over de nieuwe N18 van en naar Enschede. Voor reizigers vanuit de Achterhoek betekent dit een tijdwinst van tien minuten naar Enschede. Ter hoogte van het Assinkbos, bij het Danspaleis, komt een nieuw aan te leggen ‘ov-knooppunt’. Reizigers van/naar Haaksbergen kunnen hier vanaf december overstappen.

De plannen van Arriva zijn hieronder te zien:

De plannen van Arriva om buslijnen 73 en 74 niet meer door het centrum van Haaksbergen te laten rijden.
Bron: vervoersplan 2018 Achterhoek-Oost, Arriva.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]