Burgemeestersontbijt: ‘Ik mis eigenlijk de hagelslag’

Burgemeestersontbijt

Haaksbergen – In de trouwzaal van het gemeentehuis in Haaksbergen kwamen 23 leerlingen van basisschool Pius X samen met burgemeester Hans Gerritsen om te ontbijten.

De leerlingen brachten zelf hun ontbijt mee in grote kratten. Volkorenbrood, tarwebolletjes en krentenbollen en een hele lading appels werden verdeeld over de klaargezette tafels. Aangevuld met koffie, thee en melk en divers beleg was het een uitgebreid ontbijt. Ook aan kinderen met een glutenallergie was gedacht, voor hen waren er speciale glutenvrije crackers.

Volgens Wout was het allemaal toch best wel bijzonder en spannend. Thuis ontbijt Wout toch wel anders “hier zit plastic op de kaas”. Ook Idkse is thuis een ander ontbijt gewend. “Thuis neem ik vaak hagelslag of pasta, dat is hier niet. Ik mis het. Waarom is het er eigenlijk niet?” Burgemeester Hans Gerritsen begint net zoals altijd met een kopje koffie.

Het burgemeestersontbijt was onderdeel van de landelijke actie Het Nationaal Schoolontbijt. In ruim tweehonderd gemeenten namen de burgemeesters de moeite om samen met schoolkinderen te ontbijten. Als tegenprestatie voor het heerlijke ontbijt gaf burgemeester Hans Gerritsen een bijdrage aan de stichting Make-a-Wish: “Ik vind het heel belangrijk dat ook ernstig zieke kinderen leuke dingen kunnen doen en wil daarom graag de stichting Make-a-Wish steunen”. De envelop met geld mocht de burgemeester echter houden, het geld moet overgemaakt worden.