Buizerd valt mensen aan in omgeving Schansweg

Opnieuw is iemand aangevallen door een buizerd in de omgeving van de Schansweg in Haaksbergen. Eind mei werd op social media al gewaarschuwd voor de vogel, maar nog steeds is het beest in aanvalsmodus.

Lieseth Kormelink-Huiskes plaatste eind mei al een waarschuwing op Facebook nadat ze tijdens een rondje hardlopen vier keer werd aangevallen door een buizerd in de buurt van de Schansweg met de Huttenweg. Nu is het Raymond Enkt die, op nagenoeg dezelfde plek, tijdens een rondje hardlopen bij de Schansweg, Welmerweg en de Urkerzijweg, ook aangevallen werd. De aanvallen zijn niet uniek, laat vogelaar Nico de Haan van het Vogelkijkcentrum Nederland aan TC Tubantia weten: ‘Het gaat dan bijna altijd om mensen die in de buurt van een buizerdnest rennen of fietsen en door de vogel met hun vleugels of klauwen worden verjaagd.’ De maanden mei en juni zijn de maanden waarin de meeste kans is op de aanvallen, omdat dan de eieren uitgekomen zijn en de jongen leren vliegen.

De beste oplossing is om de plek waar een buizerd aanviel in de maanden mei en juni te mijden. Als je toch door een buizerd wordt aangevallen, dan moet het hoofd met de handen beschermen en als het lukt, het gezicht naar de buizerd toedraaien. Het zien van ogen kan een vogel afschrikken. In tegenstelling tot een vrouw uit Noord-Brabant hadden beide melders uit Haaksbergen meer geluk: geen van hen raakte gewond door de aanval.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden