Brulfte-neugers op pad voor boer’nbrulft Danny en Margo

Zo’n veertig mannen in ouderwets kostuum kwamen op versierde fietsen aan bij de Zendvelderweg in Buurse. Daar stonden Danny Schröer en Margo van Dragt klaar om de zogeheten brulfte-neugers te ontvangen. De mannen gaan op pad om alle Buursenaren uit te nodigen voor de bruiloft van de twee.

Boer’n-brulft

De ‘boer’nbrulft’ is op vrijdag 17 augustus in de feesttent van de Buurser School & Volksfeesten. Maar eerst zullen de brulfte-neugers op pad moeten om de mensen uit te nodigen. Op hun versierde fiets, met een borrel, wat borrelglaasjes en een uitnodiging gaan ze alle huizen langs. Bij de huizen proosten ze op het bruiloftsnieuws, spreken ze de uitnodiging uit en wordt de borrelfles weer aangevuld. De heren hebben daar ruim een week de tijd voor gekregen, omdat er aardig wat adressen in Buurse zijn waar ze langs moeten en er uiteraard ook bij elk adres een borreltje gedronken moet worden.

Feest

Het is de vierde keer dat er en boerenbruiloft gevierd wordt tijdens de School & Volksfeesten, die dit jaar 120 jaar bestaan. De eerste twee keer werd de ‘brulft’ nagespeeld, maar tien jaar geleden en ook dit jaar werd er echt getrouwd. Het huwelijk wordt in de ochtend in het gemeentehuis van Haaksbergen voltrokken en ’s middags vieren ze het met familie, vrienden en natuurlijk de brulfte-neugers. Het avondfeest is tijdens de School & Volksfeesten en is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die niet door de brulfte-neugers uitgenodigd zijn. Uiteraard is er een kledingadvies: boer’nbrulft.

Kaarten voor het feest zijn vanaf 9 juli bij Dorpswinkel Wildenborg in Buurse aan de balie te koop. Een kaart kost 30 euro per persoon en dat is inclusief koffie met krentenwegge, een borrel, consumpties en hapjes.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden