Broekheurnerweg Buurse blijft 60-kilometerzone

BroekheurnerwegBuurse – De Broekheurnerweg in Buurse blijft toch echt een 60-kilometerweg. Dat gaf wethouder Peter van Vlaanderen aan tijdens de jaarlijkse dorpsvergadering in café Winkelman in Buurse.

De Stichting Belangengemeenschap Buurse zou graag zien dat het gedeelte van de weg buiten de bebouwde kom een weg zou worden met een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. Volgens brandweer en politie zou dit echter betekenen dat er meer ongelukken komen en de weg ook als sluiproute gebruikt zou worden.

De reacties op Van Vlaanderen zijn verschillend. “De maximumsnelheid op de weg waar het fietspad naast de weg is gesitueerd, kan zonder meer omhoog naar 80 kilometer per uur.” Ook snapt niet iedereen waarom er na het aanleggen van het aparte fietspad ook nog eens gekozen is voor een verlaging van de maximum snelheid.

Bijna alle wegen in het buitengebied van Haaksbergen vallen in een grote zone met een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Er zijn slechts enkele wegen waar wel 80 gereden mag worden, waaronder de N18 en de weg richting Hengelo.