Brandweerkazerne geopend door brandweerburgemeester Kok

geopend

Foto: Sem van der Wal

Haaksbergen – De brandweerkazerne aan de Parallelweg is vrijdagavond officieel geopend door burgemeester Gerrit Jan Kok en brandweercommandant Stephan Wevers van Brandweer Twente.

De openingshandeling bestond uit het verwijderen van een zwarte doek die geplaatst was over het brandweerlogo op het torentje van de nieuwe duurzame kazerne. Beide heren werden eerst in echte brandweerkleding geholpen door een aantal brandweerlieden.

Tijdens de speeches werd duidelijk dat Kok zich erg inzet voor het werven van nieuwe vrijwilligers. In de nieuwe kazerne is het, in overleg met een aantal werkgevers, mogelijk voor de brandweerlieden om gewoon aan het werk te gaan. Het aantal werkgevers dat hieraan meewerkt ziet Kok het liefst zo groot mogelijk. Door de inzet van de burgemeester hebben ook al twee andere burgervaders zich gemeld bij Wevers om dit in andere gemeenten ook voor elkaar te krijgen.

Dat de nieuwe kazerne niet alleen belangrijk was vanwege het schone werken; in de oude kazerne was het al jaren niet meer mogelijk te douchen na een uitruk, werd duidelijk uit de nieuwste uitrukcijfers. Sinds de verhuizing in december naar de Parallelweg is de brandweer sneller ter plaatse in het geval van brandmeldingen.

Interesse in deze beelden? Mail of bel naar (06) 36 55 79 36.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!