Braderie voor onderzoek naar taaislijmziekte

Zalencentrum Het Hagen is zondagmiddag het decor van een braderie waarvan de opbrengst gaat naar onderzoek naar taaislijmziekte. De braderie wordt georganiseerd door Dion Schuller, Milou Haverkate en Saskia Overzee. Haar dochter Fem van twee jaar oud heeft de ziekte.

Op de braderie zijn veel lokale bedrijven vertegenwoordigd die op allerlei verschillende manieren helpen met het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor de stichting NCFS, die zich inzet voor mensen met de ziekte. Naast de verschillende kraampjes is het ook mogelijk om geschminkt te worden, te springen op een springkussen of koeken te versieren. De braderie begint om 12.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Naast de braderie is er ook een dansmarathon gehouden bij MiDanza. Ongeveer 150 leerlingen dansten urenlang mee en lieten zich sponsoren door hun omgeving. Inmiddels is al een bedrag van ruim 1.900 euro opgehaald, maar de hoop is om nog meer te kunnen schenken aan de stichting, in de hoop dat door onderzoek de ziekte te genezen wordt.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden