Bijna twee miljoen subsidie beschikbaar voor drie wegenprojecten Haaksbergen

subsidie

Foto: Beeldscherp Media

De provincie Overijssel stelt bijna twee miljoen euro aan subsidiegeld beschikbaar voor drie wegenprojecten in Haaksbergen. Het gaat om het afwaarderen van de N18, de verbeteringen aan de Eibergsestraat en het knelpunt op de Sterrebosstraat.

In totaal trekt de provincie ruim twintig miljoen euro uit voor een bereikbare en verkeersveilige regio. Dat bedrag wordt verdeeld over bijna vijftig projecten, waarvan drie in Haaksbergen. Wethouder Annette Nijhuis is blij met de subsidie. De gemeente Haaksbergen investeert in de projecten ook ongeveer twee miljoen euro. De werkzaamheden aan de Eibergsestraat zijn al begonnen en met de afwaardering van de N18 begint de gemeente later dit jaar.

‘Deze provinciale subsidie was bijzonder welkom”, bevestigt wethouder Annette Nijhuis. ‘We hebben het hier over kostbare projecten. Vooral voor de afwaardering van de huidige N18 is de bijdrage heel prettig. Hierdoor kunnen we het meteen goed aanpakken. Als gemeente investeren we zelf óók flink in verkeersveiligheid en doorstroming. De subsidie van de provincie zien we écht als waardering voor die aanpak.’

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]