Bestuursrechter buigt zich over vergunning monstertruck

bestuursrechterHaaksbergen – De bestuursrechter in Almelo buigt zich woensdag over de vergunning die de gemeente Haaksbergen heeft afgegeven voor het evenement AutoMotorSportief.

Nadat de bezwaren van onder andere slachtoffers afgewezen waren, werd besloten de zaak bij de bestuursrechter neer te leggen. Eerder maakte de gemeente Haaksbergen het ingediende verweerschrift al openbaar, nu zal de inhoudelijke behandeling plaatsvinden, waarbij ook dat verweerschrift besproken zal worden. De bezwaarmakers zijn van mening dat de gemeente Haaksbergen niet zorgvuldig heeft gehandeld toen de vergunning voor het evenement afgegeven werd.

Bij het evenement stonden de toeschouwers direct naast het stuntterrein, hetgeen volgens de slachtoffers komt omdat de gemeente de risico’s niet god ingeschat had. Tijdens de stunt met de monstertruck reed de truck het publiek in, waarbij drie mensen overleden en tientallen gewonden vielen.

Een volledig overzicht van alle gebeurtenissen rondom het ongeluk met de monstertruck is hier te vinden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.