Bedrijventerrein Stepelo aangesloten op glasvezel

glasvezelHaaksbergen – De glasvezelaansluiting van bedrijventerrein Stepelo is gisteren officieel in gebruik genomen door onder andere wethouder Ellen Prent en gedeputeerde Eddy van Hijum.

De aanleg van het glasvezelnetwerk lag volledig in handen van de ondernemers, waardoor het een primeur is in Twente. Het zijn de ondernemers die de aanleg gefinancierd hebben, aangelegd hebben en ook gaan beheren. Tonnie Volmbroek, vice-voorzitter van bedrijvenvereniging nam als eerste het woord en gaf aan waarom gekozen is voor een goede dataverbinding: “Er is nu de beschikking over een stabiele, grote en snelle netwerkverbinding, waarover iedereen zijn gewenste diensten en pakketten kan afnemen en grote bestanden kan versturen.”

Prent en Van Hijum waren beiden lovend over de ondernemers. Volgens Van Hijum zijn is dit project van Stepelo “een voorbeeld van collectief ondernemerschap waar we trots op kunnen zijn” en Prent sprak naast de gedrevenheid van de ondernemers ook over de duurzaamheid van het project: “Duurzaam ontwikkelen is investeren in opbrengsten, daar slagen jullie uitstekend in.”

Vijf mensen namen vervolgens de schop ter hand voor de officiele opening: Naast Van Hijum, Prent en Volmbroek waren dat ook Job Klaasen (Stichting GON) en Jeroen van de Lagemaat (NDIX).

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.