Bakker Bas Nijhuis nieuwe columnist Voetbal Inside

columnist

Bron: Screenshot interview Voetbal Inside

Haaksbergen – De Haaksbergse ondernemer en scheidsrechter Bas Nijhuis is de nieuwe columnist van het Voetbal Inside Magazine.

In een interview met Voetbal Inside geeft Nijhuis aan dat het mooi is dat de scheidsrechter een keer de kans krijgt om zijn verhaal te doen: “We horen heel veel in de voetballerij, iedereen heeft wel een mening over de scheidsrechter of zijn beslissingen en dat is goed, want we maken niet allemaal de juiste beslissingen. Daarom is het goed dat de scheidsrechter een keer zijn verhaal doet. Dat is mooi dat het door dit blad nu kan, dat ik het verhaal kan vertellen hoe wij ertegen aan kijken.”

Volgens de scheidsrechter is het helemaal niet erg dat er kritiek is, dat accepteren scheidsrechters ook wel, maar het is niet altijd even duidelijk voor kijkers wat het inhoud om als scheidsrechter op het veld te staan: “Ik denk dat mensen heel veel niet weten, wat er allemaal komt kijken bij wedstrijden. De media, de mensen, de social media. Daarnaast op het veld, wat er met spelers gebeurd, hoe wij met de spelers soms discussies aangaan over hoe het gaat op het veld. Wat het publiek allemaal voor invloed heeft, hoe wij op het veld staan, in welke hoek we moeten kijken. Ja, dat is gewoon leuk denk ik om een keer het verhaal van de scheidsrechter te zien. Hopelijk komt daar ook een keer begrip voor.”

Kijk het hele interview met Bas Nijhuis terug bij Voetbal Inside:

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!