Assinklocatie Van Brakelstraat krijgt Schoolkantine Schaal

schaal

Bron: Het Assink Lyceum

Haaksbergen – Locatie Van Brakelstraat van Het Assink Lyceum heeft een zilveren Schoolkantine Schaal verdiend van het Voedingscentrum. De schaal wordt uitgedeeld aan scholen waar de schoolkantine gezond is ingericht.

Door het inrichten van de schoolkantine op deze manier wordt tegemoet gekomen aan de wens van leerlingen en ouders. Leerlingen gaven aan dat zij moeilijk weerstand kunnen bieden aan vette of zoete snacks als ze aangeboden worden in de kantine. Zelfcontrole is niet altijd op te brengen. In de kantine aan de Van Brakelstraat is hard gewerkt om de kantine gezonder te maken aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines.

Om in aanmerking te komen voor een Zilveren Schoolkantine Schaal moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo moet minstens zestig procent van het aanbod in de kantine bestaan uit betere keuzes (producten die in een gezond eetpatroon vaak gegeten mogen worden) en moet groente of fruit aangeboden worden. Ook wordt er gestimuleerd om water te drinken.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!