Het Assink mag ouders niet verplichten iPad te kopen

iPad

Bron: Het Assink Lyceum

Haaksbergen – Middelbare scholen mogen ouders niet verplichten om een tablet aan te schaffen, maar doen dat vaak wel. Een school moet wettelijk gezien lesmateriaal betalen. Ook het Assink Lyceum verplicht ouders een iPad te kopen.

“Als school zitten we in een spagaat,” zegt Carlien Krist, directeur van Het Assink Lyceum tegen RTV Oost. “We willen graag mee gaan met de digitale tijd, maar krijgen de middelen niet van het Rijk om het apparaat waarop de les gegeven wordt, aan te bieden.” Een vrijwillige bijdrage waarvan de tablet betaald wordt, lijkt daardoor verplicht. “Wij vragen ouders om de iPad aan te schaffen. Zonder die iPad kunnen hun kinderen de lessen niet volgen. Maar wij hebben wel alternatieven voor mensen die het niet kunnen bekostigen of niet willen aanschaffen.”

Bij Het Assink zijn vrij weinig ouders die geen iPad aangeschaft hebben voor hun kind. Volgens Krist heeft dat de maken met het feit dat ouders graag willen bijdragen aan modern onderwijs. Marc Weghorst van Stichting Ouders & Onderwijs denkt daar anders over: “Het Assink Lyceum biedt wel leenopties, maar dan moet je wel als ouder aangeven dat je geen geld hebt voor de aanschaf. Ik vraag mij af of die drempel niet te hoog is voor ouders.”

De Stichting Ouders & Onderwijs verzamelt meldingen over dit soort zaken, zodat er in de Tweede Kamer aandacht gevraagd kan worden voor deze problemen. Ook Krist ziet het liefste dat de iPad gemarkeerd wordt als leermiddel, maar dat dan ook het Rijk zorgt voor het budget om de iPads aan te bieden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen App. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!