Alles over wonen, maar dan als festival

De groene omgeving van Het Hagen vormt zondag 24 juni het decor voor het eerste Burbach Woon event. Dat gaat over wonen in de meest brede zin van het woord. Het informatieve event speelt zich af in een gemoedelijk festivalsfeertje. De bijna dertig deelnemers zijn – op één na – alle afkomstig van Haaksbergse bodem. Er is (achtergrond)muziek, vermaak voor de kids, een hapje en een drankje.

Het is alweer zo’n acht jaar geleden dat er – ook in Het Hagen – een Haaksbergse woonbeurs werd gehouden. Iedereen was enthousiast, maar daarna bleef het stil. ‘Jammer, want die beurs was echt gezellig en succesvol’, weet Peter Burbach. Burbach Makelaars heeft de stoute schoenen aangetrokken en organiseert nu zelf een Woon event. Met ondersteuning van de gemeente Haaksbergen, Rabobank, HypotheekDesk Haaksbergen en De Hypotheker. ‘Niet alleen in mindere tijden, maar ook nu het goed gaat is het belangrijk om de consument op te zoeken en te informeren’, vindt hij. ‘Mensen hebben vaak allerlei plannen en willen daar graag advies bij. Gewoon een bedrijf binnenstappen met hun vragen… tja, dat blijkt dan lastig. Omdat ze – onterecht – denken dat ze meteen van alles moeten. Nou, het Burbach Woon event is een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten in een informele sfeer. Om kennis te maken met ondernemers en vrijblijvend informatie in te winnen.’

De invulling van het Burbach Woon event is heel gevarieerd en heeft alles te maken met aangenaam leven in en om je huis. Denk aan een hypotheek, financieel advies, notariële zaken, maar ook aan de tuin, keuken, sauna, sanitair, vloer, meubilair en interieurstyling. Denk aan nieuwbouw, een verbouwing of renovatie, aan duurzaamheid. ‘Mooi dat ook de gemeente medewerking verleent. Zij informeert bezoekers over onder meer levensloopbestendig wonen en duurzame maatregelen’, vertelt Burbach. ‘Het is heel compleet. Bewust hebben we gekozen voor plaatselijke ondernemers.
Want het is goed te weten dat je voor advies, inspiratie en oplossingen op allerlei vlak gewoon in Haaksbergen terecht kunt. Trouwens… wij staan er ook’, voegt de makelaar er lachend aan toe. Steps Dance & Entertainment ontfermt zich over de kids. Zij worden vermaakt met onder meer muziek, dans en schminken. Ook een springkussen ontbreekt niet. Wordt het een natte dag, dan verhuist het Woon event naar binnen.

Het Burbach Woon event is op zondag 24 juni bij Het Hagen aan de Scholtenhagenweg en duurt van 12:00-17:00 uur. De toegang van het festival is gratis.
Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden