Alcohol onder de 18? In Haaksbergen niet!

Veel jongeren keken sip toen ze hun entreebewijs voor Hollands Glorie bij de ingang moesten afgeven en ze er een speciaal bandje voor terugkregen. Een bandje waarmee duidelijk was dat ze nog geen achttien jaar oud waren en dus geen alcohol mochten drinken. Het is slechts één van de middelen die in Haaksbergen ingezet wordt om alcoholgebruik onder de achttien jaar tegen te gaan.

Van te voren thuis indrinken en dan proberen het feestterrein op te komen? Leuk geprobeerd, maar ook dat is geen optie meer. De gemeente Haaksbergen heeft organisaties blaastesten beschikbaar gesteld om zo overlast in te perken. Het kan goed zijn dat je als jongere van zestien jaar moet blazen bij de ingang van het feestterrein. Heb je teveel gedronken? Dan kom je het terrein niet op. Ook op het feestterrein werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol onder minderjarigen. Niet alleen door het bandje wat gedragen moet worden om alcohol te kunnen kopen, maar ook door actief rond te lopen en te controleren. Het project wordt door de gemeente ‘dorstlesser’ genoemd.

De politie waarschuwt voor het gebruik van andermans identiteitskaarten om zo toch naar binnen te komen bij een evenement. Bij Hollands Glorie zijn tientallen bewijzen ingenomen en bij de gemeente ingeleverd. Veel te jonge gasten probeerden op identiteitskaarten van oudere broers en zussen naar binnen te komen.

Ook bij de zomerfeesten in de Hoeve wordt gecontroleerd.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]