Afvalbrand Twence onder controle

De grote afvalbrand die sinds zaterdagavond bij afvalverwerker Twence in Hengelo woedde, is onder controle van de brandweer. De brandweer gaf maandagavond rond 20.30 uur het sein brand meester.

De afvalbrand is door meerdere brandweerkorpsen bestreden omdat het een zeer grote brand was. Ook werden blushelikopters van defensie ingezet. Brandweer Haaksbergen heeft inzet geleverd door een waterwagen en de Waarschuwings- en verkenningsdienst, die metingen verrichtte om te bepalen of er schadelijke stoffen vrijkwamen.

In Haaksbergen is met name maandagmiddag sprake geweest van overlast van de brand, omdat de wind de rook over Haaksbergen liet gaan. Veel mensen klaagden over de smerige lucht die ze roken. Brandweer en gemeente gaven aan ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie zoveel mogelijk uit te zetten om zo min mogelijk last te hebben van de stank.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden