Advocaat Mario D. legt zich mogelijk niet neer bij straf

De advocaat van monstertruckbestuurder Mario D., die gisteren in hoger beroep werd veroordeeld tot 15 maanden cel en een beroepsverbod al stuntman voor 5 jaar, overweegt in cassatie te gaan tegen de die straf. Dat laat advocaat Rob Oude Breuil weten aan RTV Oost.

Mario D. kreeg in eerste instantie 15 maanden cel opgelegd van de rechtbank in Almelo. Hij ging in beroep omdat hij wilde voorkomen dat hij de gevangenis in zou gaan. Dat moet hij volgens het gerechtshof in Arnhem ook. D. zou nog in cassatie kunnen gaan bij de Hoge Raad. Volgens Oude Breuil zou dan vooral de mate van schuld belangrijk zijn. Oude Breuil doet zelf geen cassatiezaken, maar een kantoorgenoot van hem wel.

Als D. niet binnen 14 dagen in cassatie gaat, is het vonnis van het gerechtshof onherroepelijk. Dan zal hij binnen een termijn van drie of vijf maanden naar de gevangenis moeten. Mario D. was gisteren, net als zijn advocaat, niet aanwezig bij de uitspraak van het hof.

D. wordt verantwoordelijk gehouden voor het ongeval in september 2014. Bij het ongeval kwamen drie mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewond, waarvan een aantal zeer ernstig.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]