Advocaat chauffeur: “verzekeren niet mogelijk”

Advocaat Rob Oude Breuil van de chauffeur van de monstertruck die in september een ongeluk veroorzaakte, is volgens RTV Oost woedend op Dirk Bayens van KRO’s Brandpunt Reporter.

Volgens Oude Breuil was het voor de chauffeur niet mogelijk om zijn monstertruck te verzekeren en is het dus volledig te verklaren dat er geen verzekering afgesloten was. “Om toch de risico’s af te kunnen dekken, dient de organisatie van een evenement altijd een evenementenverzekering af te sluiten. Dat is in Haaksbergen ook gebeurd. Deze eis stelt mijn cliënt altijd aan de organisatie.”

Volgens Oude Breuil is het ongeluk in Asten waar over gesproken werd, nooit gebeurd. Hij stelt dat Bayens zijn aantijgingen gebaseerd heeft op de uitspraak van één persoon en niet voldoende onderzocht heeft.

De chauffeur van de monstertruck zou enorm geraakt zijn door de uitzending. Op 28 september bestuurde hij de monstertruck die het publiek inreed, waarbij drie mensen omkwamen en veel mensen gewond raakten.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.